Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012



Βοήθεια στα λύκεια για τα μηχανογραφικά
Σε ετοιμότητα παραμένουν τα λύκεια της χώρας για την υποβολή των μηχανογραφικού δελτίου από τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων. Η προθεσμία ολοκληρώνεται στις 5 Ιουλίου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπ. Παιδείας, στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια την προσεχή Πέμπτη θα βρίσκεται ο διευθυντής ή ο υποδιευθυντής και ο αρμόδιος εκπαιδευτικός (συνήθως με ειδίκευση στην Πληροφορική) για να δέχονται τυχόν συμπληρωματικά δικαιολογητικά από τους υποψηφίους που θέλουν να υπαχθούν σε ειδική κατηγορία (π.χ. από τρίτεκνη ή πολύτεκνη οικογένεια ή με κοινωνικά κριτήρια). Επίσης, οι υποψήφιοι -στην περίπτωση που δεν έλαβαν έως τώρα ή τον έχασαν- μπορούν να πάρουν έως τότε νέο κωδικό πρόσβασης για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Εύλογα, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη τα λύκεια θα λειτουργήσουν με το προσωπικό της εφημερίας, όπως έχουν προγραμματίσει. Οι εκπαιδευτικοί που θα εργαστούν την 5η Ιουλίου θα αποζημιωθούν γι’ αυτή τη μέρα για μη χρήση θερινής άδειας. Επίσης, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο, η επόμενη σχολική χρονιά θα ξεκινήσει την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου.
Ως προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση, χθες συνεδρίασε η διοικούσα επιτροπή της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ. Η επιτροπή ασχολήθηκε με την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για τα ΑΕΙ, για το οποίο κατεγράφησαν τρεις γενικές θέσεις: η διόρθωσή του αφού εφαρμοστεί ώστε να φανούν οι ατέλειές του, η διόρθωση προβληματικών σημείων στα οποία υπάρχει συναίνεση υπ. Παιδείας - ΠΟΣΔΕΠ, η πλήρης ανατροπή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου