Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012






Ιδρύθηκε στην Πόλη η πρώτη ένωση Φροντιστών στον Κόσμο, (E.N.E.S – European Network of Education & Support). Πρωτοστάτησαν οι Έλληνες Φροντιστές. Δείτε το αφιέρωμα στο Συνέδριο και στο Παγκόσμιο Φαινόμενο του Θεσμού
 
 
 Στην Κωνσταντινούπολη στις  9 και 10 Μαρτίου 2012 υπογράφηκε η ιδρυτική διακήρυξη και το καταστατικό του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εκπαιδευτικής Υποστήριξης  (E.N.E.S – European Network of Education & Support).
    Οι Εθνικές Αντιπροσωπείες από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Γερμανία και την Τουρκία έθεσαν τις βάσεις για τη λειτουργία ενός διεθνούς οργανισμού που θα αναδείξει τον ουσιαστικό ρόλο και τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ενισχυτικής εκπαίδευσής ανά την Ευρώπη.
    Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συστάθηκε και λειτουργεί, πλέον, μόνιμη επιτροπή με σκοπό την ανταλλαγή εξειδικευμένων γνώσεων, εμπειριών και τεχνογνωσίας.
    Οι συμμετέχοντες επεσήμαναν την όλο και αυξανόμενη συμμετοχή των μαθητών στα φροντιστήρια και τον ξεχωριστό εκπαιδευτικό ρόλο που έχει αποκτήσει ο θεσμός σε κάθε χώρα ξεχωριστά.
     Εκπρόσωποι των εθνικών ενώσεων από τις Η.Π.Α και την Κορέα που συμμετείχαν στο συνέδριο, ανέλυσαν τον τρόπο λειτουργίας των φροντιστηρίων στις χώρες τους και επιβεβαίωσαν πως η παράλληλη και πρόσθετη εκπαιδευτική στήριξη αποτελεί, όχι μόνο ένα Ευρωπαϊκό, αλλά ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό γεγονός.
     Στο σημαντικό ρόλο των φροντιστηρίων, στο εκπαιδευτικό σύστημα της Τουρκίας, αναφέρθηκε και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας της Τουρκίας.

Tο καταστατικό υπέγραψαν για λογαριασμό των Ελλήνων φροντιστών οι Κώστας Πετρόπουλος, Γιάννης Βαφειαδάκης και Κώστας Αμπατζίδης.

      Πρόεδρος του Δ.Σ της E.N.E.S ανακηρύχθηκε ο κ. Γιώργος  Χατζητέγας και ταμίας ο κ Γιάννης Βαφειαδάκης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν στο συνέδριο της E.N.E.S (European Network of Education & Support),  το Φροντιστήριο είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και δεν αποτελεί πρωτοτυπία σε κάθε χώρα ξεχωριστά, όπως συχνά αναφέρεται. 

   Edu4u Admin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου